dijous, 22 de gener del 2009

Què és la LEC?

Des de la Conselleria d'Educació de la Generalitat han fet públics diversos redactats de la Llei d'educació de Catalunya (LEC) que no semblen garantir que el camí a seguir sigui cap a consolidar un únic sistema d'educació pública ni el finançament necessari per a l'educació a Catalunya. Tot això no segueix el redactat del Pacte Nacional d'Educació, que considerem que és el mínim irrenunciable per a la millora del sistema educatiu català. Ens posicionem contra la LEC perquè:

- Es diferencien escoles públiques i escoles privades i concertades, la qual cosa discrimina el sistema públic en lloc de fer desaparèixer el privat poc a poc, que és el que es pretenia que digués el redactat.

- No es garanteix un finançament suficient, destinen els diners a altres coses que no trobem tant necessàries ja que l'educació és un bé bàsic i el qual ens forma com a persones i la societat futura.

- Elimina el decret de drets i deures dels alumnes.

- No es garanteix la laicitat de l'educació

- Esplais, caus i activitats extraescolars segueixen sense tenir cabuda a la llei d'educació.

- Avalua de diferent manera les escoles públiques i les concertades.

- No es potencien els parvularis, FP, batxillerats, etc.

A més denunciem la manera amb la qual s'ha portat la llei, ignorant l’opinió de la gran majoria del sistema públic i aprofitant els moments en que menys atenció es donava a l'educació, és a dir, a les vacances d'estiu, per presentar el projecte de llei.


Tot i les protestes amb desenes de milers de manifestants, el govern ha seguit tirant endavant la llei i per tant us demanem el vostre suport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada