dissabte, 4 d’abril del 2009

Contra Bolonya i la repressió, els estudiants del Maresme sortim al carrer

[04/04/2009]

El passat divendres 3 d'abril es va celebrar una concentració contra Bolonya i la repressió policial a Mataró. La convocatòria conjunta entre vàries organitzacions, va tenir bona resposta per part del jovent de la comarca, doncs uns trenta joves van assistir a la protesta.

Des de l'organització de l'acte es va fer una explicació breu del què és realment el Pla Bolonya, es va explicar també tota la repressió soferta fins el moment i finalment es va demanar responsabilitats polítiques en forma de dimissions: els Consellers Saura i Huguet s'emporten la pitjor part, però també es va parlar dels rectors Dídac Ramírez, Josep Joan Moreso, Ana Ripoll i la Comissionada d'Universitats Blanca Palmada. També es va convidar a plegar al senyor Delort, que ha adquirit fa uns dies el càrrec de director de la policia de la Generalitat, malgrat ser un corresponsable de les brutals càrregues dels Mossos d'Esquadra en qualitat de secretari de "Seguretat Pública".

Així mateix es va culpar el tripartit de Mataró (PSC, ERC i ICV) per ser corresponsable de la repressió i també per les declaracions nefastes que van fer en un Ple Municipal quan la CUP va presentar una moció en suport al moviment estudiantil i als expedientats. En aquelles declaracions es titllava els estudiants de "minoria radical i amb actituds violentes".

Encara que la majoria dels concentrats erem joves hi va destacar la presència de gent gran indignada sobretot per les càrregues policials que "recorden els grisos", felicità l'esperit de combat dels estudiants universitaris i ens animà a seguir amb la lluita en contra el Pla Bolonya.

Cal destacar també que la xerrada no es va poder realitzar perquè l'Ajuntament de Mataró no va voler donar el permís corresponent. Això sí, van trucar els Mossos d'Esquadra. Dos cotxes dels Mossos, 5 de Policia Municipal i en total uns 30 policies van "vigilar" la "perillosa" protesta, deixant clar altra vegada qui són realment els violents.

Ni Pla Bolonya ni repressió!
La lluita continua!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada