divendres, 20 de març del 2009

Brutalitat policial contra estudiants



El Col·lectiu d'Estudiants del Maresme (CEM) mostrem el nostre total rebuig a la brutalitat policial, digne d'altres èpoques que creiem ja passades, amb que han intentat callar el moviment anti-bolonya.
Desenes i desenes d'estudiants han resultat agredits per la violència dels Gossos d'Esquadra, després de que aquests desallotgessin els estudiants que estaven ocupant la UB central des de feia 4 mesos, de forma pacifica per protestar contra el Pla de Bolonya.
A la matinada els mossos ja estaven desallotjant els estudiants de la UB. Durant tot el matí van haver-hi molts incidents i una batalla campal pel centre de Barcelona. Els mossos van carregar indiscrimiadament contra els estudiants que protestaven contra la seva manera de fer tant violenta, i contra Bolonya. Durant aquest mateix matí el conseller d'universitats Josep Huguet i el conseller d'Educació estaven inaugurant el Saló de l'Ensenyament, saló on s'ensenya als estudiants diferents professions. Alguns instituts del Maresme amb forta presència del CEM (IES Argentona i l'IES Satorres de Mataró) vam coincidir, i juntament amb militants del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) que estaven presents al saló, vam aprofitar l'ocasió per escridassar als dos consellers responsables de la privatització de l'educació pública. Algun militant del CEM va haver d'enfrontar-se amb els agents de seguretat que protegien a aquesta gentussa. Marxant del saló, els estudiants del Maresme van assegurar que van quedar atordits en veure la impressionant presència policial que hi havia davant la UB.
A primera hora de la tarda ens vam enterar detalladament (veient vídeos i parlant amb estudiants anti-bolonya) de tot el que havia passat el matí i ens vam enterar de la convocatòria d'aquella mateixa tarda a les 8 h. a plç universitat, de manera que els que vam poder ens vam organitzar per anar fins allà, on ens vam posar en pell d'aquells que comenten "jo vaig córrer davant dels grisos".
Exigim la dimissió del rector de la UB, Dídac Ramirez, rector de la UB que va demanar el desallotjament dels estudiants per actes violents (simple demagògia que ha utilitzat com excusa). Exigim també la dimissió del conseller d'interior i màxim dirigent dels Mossos d'Esquadra, Joan Saura, d'ICV, que tot i proclamar-se d'esquerres han demostrat que son pitjors que els grisos. Demanem també la dimissió del conseller Josep Huguet, d'ERC, que, igual que l'anterior, es proclamen d'esquerres, però intenta imposar-nos un pla d'ensenyament universitari que només potencia a la classe alta, als rics i als banquers.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada