divendres, 20 de març del 2009

manifestació contra la L€C

El Col·lectiu d'Estudiants del Maresme expressem el nostre agraïment al més de mig centenar d'estudiants de secundària d'arreu de la nostra comarca, que van assistir a la manifestació convocada a les 10:30 a plaça espanya, per protestar contra la Llei d'Educació de Catalunya.
Plaça espanya ocupada pels manifestants, va quedar decorada amb pancartes amb lemes com "El Maresme en lluita per la pública" o "aturem la L€C", i banderes del col·lectiu organitzador. Cap allà a les 11 h, es va llegir el manifest, i seguidament es va fer una roda de premsa amb els diferents periodistes que estaven pendents de les declaracions que van oferir el coordinador del CEM, Marc Fernández, i el portaveu, Adrià Calvo. Mentrestant algun dels manifestants oferia xapes oficials del CEM "aturem la L€C" i la imatge amb contingut "Estudiants del Maresme en lluita".
Seguidament, es va procedir a començar la manifestació, baixant pel carrer principal de Mataró, la Riera, tot cridant lemes contra la LEC, la privatització, a favor de l'educació pública, i amb versions originals de cançons com el Bella ciao. La col·laboració del grup de tabalers argentonins que van voler col·laborar a la manifestació, va ser una presència molt bona que, amb uns ritmes molt elaborats i molt festiva, van aconseguir cridar l'atenció dels ciutadans de Mataró.
Després de passar per davant de l'IES Damià Campeny, un dels instituts públics amb un nivell de repressió estudiantil més alt de tot el Maresme, i el Santana, un institut privat amb tendència de families de classe alta, els estudiants d'aquests instituts van poder adonar-se que hi ha estudiants que no estem d'acord amb aquesta politica educativa que s'està duent a terme.
Després de la sentada davant dels Serveis Territorials del Maresme, els manifestants vam tallar la Nacional-II, on es va llegir el manifest de cloenda.
Tant bon punt va acabar la manifestació, a les 12 h. aproximadament, alguns dels manifestants vam agafar el tren direcció a Barcelona, on hi havia convocada la manifestació a nivell nacional per tots els sindicats de l'educació. Una quinzena de manifestants del Col·lectiu d'Estudiants del Maresme ens vam afegir a la manifestació, juntament amb el bloc estudiantil. La manifestació de Barcelona, la més multitudinaria del país, amb uns 80 mil manifestants, va produir-se amb normalitat exceptuant les provocacions dels Gossos de Quadra a la Rambla i a Plaça st Jaume.


El coordinador del CEM, llegint el manifest.

Els estudiants, fent la sentada davant dels Serveis Territorials. Foto: Mireia Martínez
Un cop llegit el manifest de cloenda, els estudiants dirigint-se cap a l'estació de trens, mentres tallaven la Nacional-II. Foto: Mireia Martínez
La manifestació va obligar a tallar el trànsit de la Riera. Foto: Mireia Martínez
Uns quants dels Tabalers d'Argentona mentres presenciàven la roda de premsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada