dissabte, 14 de març del 2009

Desmilitaritzem l'educació!



FORA L’EXÈRCIT ESPANYOL DEL SALÓ DE L’ENSENYAMENT!

Des de fa uns anys l’exèrcit ha canviat la imatge i s’ha apropiat d’un llenguatge que parla de DEFENSA, de PAU, de SOLIDARITAT o de SEGURETAT. És ètic parlar de defensa, pau, i ajuda humanitària si es fa amb una metralleta a la mà?

És lamentable que al Saló de l’Ensenyament hi pugui haver un estand per la gent que de professió es dedica a MATAR persones. Militarisme i educació són conceptes totalment oposats. L’exèrcit té uns valors implantats que no s’haurien de promocionar, com ara l’obediència, la disciplina, el patriarcat, o la violència, ja que els estudiants ens regim per l’autonomia, l’esperit crític, la responsabilitat, l’empatia, el diàleg o la solidaritat. Pretenen vendre’ns una imatge d’ONG d’ajut humanitari, volen enganyar-nos per tal d’aconseguir més reclutes.

Per tot això, el Col·lectiu d’Estudiants del Maresme (CEM), rebutgem la presència de l’exèrcit espanyol al Saló de l’Ensenyament, ja que nosaltres, els estudiants de secundària anem allà a investigar sobre els oficis que hi ha actualment, i per tant, els “oficis” que no demostren cap mena d’educació, codi ètic, i que no respecten els drets humans, no haurien de ser-hi presents.

LES ARMES NO EDUQUEN, MATEN!

Col·lectiu d’Estudiants del Maresme (CEM)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada